I'm in love

Say hello to my new love



<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Nostalgi till max

När man frågar någon vilken ens favoritlåt är, så brukar man oftast inte få något genomtänkt svar. Man tar liksom den som ligger en närmast för tillfället, eller så går det bara inte helt enkelt att svara. Sådant som musik och låtar varierar ju så himla mycket eftersom man oftast lyssnar på så himla mycket olika samtidigt.
 För mig har det oftast varit att jag har olika "favorit" låtar/band för olika tidsperdioder i mitt liv. Jag brukar alltid svara en och samma låt när det kankse egntligen finns någon låt i playlisten som jag för tillfället tycker är mycket bättre än mitt standardsvar.

Men en sak som jag kan saknar med musik framförallt, är den där längtnaden man kunde få för att gå och köpa en skiva man väntat ivirigt på. Så fort jag fick extra pengar i julklapp/födelsedags present så gick jag alltid till närmaste skivbutik och köpte den där skivan jag ville ha, om jag nu inte hade turen att få den direkt i present.

Jag kommer så himla tydligt  ihåg när jag riktigt fastnade för en låt för första gången som var av ett band jag inte lyssnade på i vanliga fall (dvs Michel Jackson). När jag tänker tillbaks på det så är det verkligen som ett "stort" minne, typ som när man klarade av att  cykla själv för första gången. Jag kommer ihåg allting så himla väl.

 Jag var fem år, gick på lekis med mina kompisar och en dag skulle vi iväg och simma i Håsten SImhall. Jag satt i vänster baksäte och det var Camilla som körde. Efter hon fått igång bilen så slog hon på radion. Det dröjde inte många minuter innan radion spelade en låt som fick mig att bli förälskad. Jag var så himla ivrig att höra vad den hette efteråt. Jag la det på minnet - sådär i typ en timma. Så ännu en dag hörde jag den spelas på radion när jag var på mitt rum och försökte denna gång komma ihåg vad den hette. Jag var så himla fast vid den här låten och det grämde mig verkligen att jag inte visste hur jag skulle få tag på den så jag kunde få lyssna på den när jag ville.
   Det gick några år och jag önskade mig den låten till varje födelsedagspresent (inte för jag förstår nu hur jag trodde att mamma kunde hitta den bättre jag)...Tiden gick och det började närma sig jul, och vi skulle spenderad den i Riga. Dags för lite paketöppning, tack vare standardmåttet på ett skivfodral så kunde jag med en gång se att det var en CD skiva som låg i paketet. Slet ivirigt upp paketet och med min besvikelse så ser jag en skäggig gubbe på omslaget. Hör mamma i bakrunden "Är det den, är det den?". Det tog emot lite, men ja sa till henne att det inte var "den".
    Som på den gamla goda tiden när man fick provlyssna på skivan innan man köpte den, så hade min, älskade, mor lyssnat på denna singel och tyckt att det var så lik min önskade låt. Men det var det ju inte.

Okej - jag fick den inte. Men jag överlevde, tänkte att jag alltid har en låt tillgodo när jag inte vet vad som längre är kul att lyssna på och att jag nån dag skulle få tag på den. Tack vare detta härliga internet så kan jag numera 13 år senare lyssna på den när jag vill och nostalgin strömmar i mig som ett rus lika mycket vaje gång, och plötsligt sitter jag där i baksätet påväg till simhallen och drömmer mig bort.

Så nu tänkte jag dela med mig lite utav min nostalgi
ERA - Ameno